Ekstra deviško oljčno olje Carcauec – POLONIN ZAROČNI NASAD LIMITED EDITION 0,5L

25,00

Kategorija:

Opis

Zgodba o Poloninem zaročnem nasadu

Jernej je Polono zaročil leta 2016 na njen rojstni dan in ker Poloni zlatnina ne pomeni veliko, ji je bodoči mož Jernej želel vseeno nekaj podariti, zato ji je namesto zaročnega prstana poklonil oljčnik, kateri bo samo njen.

Leta 2017 sta posadila 130 dreves oljk; (sorti leccino in štorta) pred vasjo Krkavče. Ker pa življenje ni samo ravna cesta je mnogokrat tudi strma in vijugasta, je takoj prvo zimo prišla pozeba. Oljke so z burjo in mrazom pomrznile. Polona in Jernej sta vsak dan hodila gledat, kaj se z njunimi oljkami dogaja. Jernej – izučen agronom je ocenil, da je treba vse razpokane in pomrznjene dele drevesa porezati, da si opomorejo in poženejo na novo. To sta s Polono storila, vse do višine 80 cm sta porezala, pomazala rane in verjela, da bo vse dobro. In res je bilo. Oljke so začele lepo odganjati nove poganjke, saj so bile podarjene v dar in posajene z največjo mero ljubezni.

To nama z vsakim dnem tudi kažejo, saj so nama prve kapljice tega »zelenega zlata« dale že po 2,5 letih. Čeprav vemo, da moramo biti pri oljki zelo potrpežljivi, da komaj po petih letih pridemo do prvih kapljic olja.

Letos smo tako obrali že tretjo letino iz zaročnega oljčnika in to rekordno veliko. Zato se je tudi porodila ideja, da zaročno olje ustekleničimo v posebno steklenico pod imenom Carcauec – ekstra deviško oljčno olje – Polonin zaročni nasad – limited edition, kajti polnjenih bo samo 100 steklenic tega oljčnega olja.

Naj vas prevzame okus tega oljčnega olja in prepustite se ljubezni, ki je v njem.

Polona in Jernej Brec

 

 

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ekstra deviško oljčno olje Carcauec – POLONIN ZAROČNI NASAD LIMITED EDITION 0,5L”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja