Opis
Sestavine:
Olive Štorta, voda, jedilna sol
Opis izdelka:
Olive so sorte štorta, stara avtohtona Istrska sorta, katera je najprimernejša za vlaganje v slanico, saj so plodovi srednje debeli, podolgovati, nekoliko ukrivljeno asimetrični.
Obiramo jih ročno v prvi polovici oktobra, da se plodovi ne poškodujejo.
Vlagamo jih po starem postopku, ki je kar dolgotrajen, saj je potrebno vestno vsaj 6 mesecev menjavati vodo, da oljke izgubijo genkobo in šele nato jih pasteriziramo v slanico.
Uporabljamo izključno sol iz Sečoveljskih solin.
Uporaba:
Zaužijemo jih lahko same ali pa v kombinaciji pri raznih narezkih ali kot priloga k ostalim jedem.
Pogoji hranjenja:
Olive hranimo na sobni temperaturi, po odprtju kozarec hraniti v hladilniku ter vsebino porabiti v nekaj dneh.
Gregor –
Boljših oliv še nisva kdaj poizkusila.
Priporočava vsem ljubiteljem dobrega in domačega.